När du behöver ett litet tillskott till mobilen

En av Samsungs senaste flaggskepp är Samsung s22 Ultra. En mobiltelefon fullproppad med prestanda, makalös kamera, trådlös laddning och ett batteri som driver alla dessa energikrävande funktioner mycket längre än man tidigare varit van vid. Det är inte konstigt att du vill satsa på denna lur. Men prislappen är diger och du kan behöva ett extra tillskott för att slippa spara och vänta så länge att mobilen blir utdaterad.

Olika sätt att finansiera din Samsung s22 Ultra

När du bestämt dig för att köpa en Samsung s22 Ultra kan du välja olika vägar att gå, beroende på vad du har för ekonomiska förutsättningar. Om du har en större summa undansparad och bara behöver ett par tusenlappar till för att komma upp i köpbeloppet kan ett mindre lån vara vad du behöver.

 

Med ett mindre lån kan du få loss pengar relativt snabbt och kan välja att betala av på en, eller några få månader. I vissa fall kan du få lån utan ränta om du betalar inom en viss tid. Detta är ett perfekt alternativ om du vill köpa din mobil nu, och kan betala resten i samband med din nästa löning.

 

Finansiering av större del av beloppet

Om du behöver finansiera hela – eller stora delar av – beloppet kan du behöva ett annat alternativ. Då kan du behöva ett så kallat blancolån. Var du kan få det – och till vilken ränta – handlar oftast om köpkraft.

 

Om du har tidigare betalningsanmärkningar eller flera tidigare lån med många kreditupplysningar i bagaget kan det bli svårare att få lån. Det bästa tipset här är att använda en låneförmedlare. Dels för att du enkelt kan få många alternativ utan att anstränga dig så mycket, dels för att låneförmedlaren bara gör en kreditupplysning i stället för att varje långivare ska göra var sin.

 

När du lånar pengar

När du använder en låneförmedlare får du ett antal alternativ. Förhoppningsvis blir det flera att välja mellan och med bra förutsättningar. Här bör du tänka på hur mycket du kan avsätta i månaden för att betala av ditt lån. Förlägg sedan avbetalningsplanen utifrån detta så att du kan sköta avbetalningarna utan problem.

Tänk på följande:

 

  • Ju längre avbetalningstid du väljer desto högre blir den totala räntan du får betala för ditt lån.
  • Se till att din telefon håller under hela avbetalningstiden så du inte sitter med en telefon som inte fungerar, som du fortfarande måste betala av på. En billig försäkring är att införskaffa ett skal eller fodral som skyddar mobilen mot fall, stötar eller andra skadar.
  • Se till att du har en bra försäkring, men det behöver inte vara den som försäljaren erbjuder. Dina produkter har nämligen ett visst skydd även om du väljer bort den så kallade produktförsäkringen.
  • Om du får möjlighet, ta chansen att göra större avbetalningar än den upplagda avbetalningsplanen. På så sätt slipper du betala lika mycket ränta och blir av med din skuld tidigare.